Ellen van den Berg


Sinds oktober 2010 staat het Westlands Dag Orkest (WDO) onder leiding van de enthousiaste dirigente Ellen van den Berg.

Ellen van den Berg (1965) was al op jonge leeftijd bezig met muziek. Als dochter van een musicus ontkwam ze niet aan de pianolessen die al snel na de algemene muzikale vorming werden gevolgd.
Daarbij mocht ze een blaasinstrument uitkiezen en dat werd de dwarsfluit omdat de oppas daar zo mooi op kon spelen.
Na jaren piano- en fluitlessen op de muziekschool te hebben genoten en spelend op de fluit in het harmonieorkest van haar vader werd het studeren toch wel erg serieus genomen. Dit was reden om klassiek fluit te gaan studeren op het Rotterdams Conservatorium waar Ellen in 1989 is afgestudeerd.

In de tijd erna werd er o.a. veel lesgegeven op verschillende muziekscholen, gespeeld in ad hoc kamermuziekensembles en een eigentijds kamerorkest, studio opnames gemaakt en geremplaceerd bij de musicals van Joop van de Ende maar toch miste ze iets. Op dat moment diende zich een kinderorkest en een woodwind ensemble aan. Het was het dirigeren wat de leegte in de muziek opvulde dus werd er aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam direktie en arrangeren gestudeerd. Na deze opleiding ging het balletje vanzelf rollen; van ouderenkoor tot kinderorkest en van theaterorkest tot harmonieorkest.

Momenteel is Ellen werkzaam bij het Westlands Dag Orkest van Muziekvereniging Fusica in Naaldwijk. Daarnaast is ze werkzaam als docente (fluit) bij muziekschool “SRMO” in Honselersdijk.

Zie ook haar FB account